Park & Bymøbler

Designfilosofi

Tilgjengelig - bærekraftig - til glede for alle, lenge!

Vårt design skal være spennende, inkluderende og varig. Vi designer møbler med omsorg for miljøet og menneskene som lager og bruker de. Vårt hovedfokus er bærekraftig og tilgjengelig design.

Vi mener at design betyr mye. Det ønsker vi å vise med våre produkter. Vi vil være med på å gjøre offentlige rom tilgjengelig og til glede for alle. Norske myndigheter har satt som mål at Norge skal være universelt utformet i 2025 og Likestillings- og diskrimineringsloven fra 2018 er et av midlene for å nå dette. Målet er miljøer og løsninger som er tilgjengelig og fungerer godt for alle mennesker, ikke ulike løsninger for ulike mennesker. Dette synes vi er en viktig og spennende tanke å ta med oss når vi designer våre produkter.

Å produsere møbler med omsorg for miljøet og menneskene innebærer å produsere bærekraftig og velge materialer som ikke skader miljøet helt fra utvinning til bruk. Vi er stolte av å være en Miljøfyrtårn-sertifisert bedrift. Vi produserer kvalitetsprodukter for offentlige uterom som er laget for å tåle nordisk vær og vind i lang tid. Produktene produseres i Norge, med nordisk stål og Kebony treverk som er både FSC-sertifisert og svanemerket. Alt dette gir til sammen møbler med god kvalitet, lang levetid og bærekraftige materialer.

Vårt design er gjennomtenkt med tanke på sikkerhet, ergonomi, funksjonalitet, vedlikehold, holdbarhet og miljøet.

MATERIALER

Stål

Park & Bymøbler har gjennom Toolpack AS lang erfaring med stålproduksjon.

Våre utemøbler kan leveres i:

  • Galvanisert stål (standard)
  • Cortenstål
  • Rustfritt stål
  • Aluminium

Møblene kan pulverlakkeres i valgfri Ral-farge. De kan også lakkeres i anti-bakteriell lakk som egner seg veldig godt i offentlige miljøer med mye mennesker. De kan leveres i ståltykkelse helt opp til 12 mm.

Stål er et miljøvennlig, sterkt, varig og fleksibelt materiale. Det er et materiale som er lett å resirkulere og kan gjenbrukes fullstendig. Stål er et av verdens mest resirkulerte produkt og en viktig del av den sirkulære økonomien. Moderne stålproduksjon blir stadig mer skrapbasert og har redusert energibehovet og utslippene i forbindelse med produksjon betydelig de siste 60 årene. I tillegg blir alle biprodukter i dag utnyttet. Ambisjonene er en stålproduksjon helt uten utslipp av drivhusgasser.

Treverk

Våre park- og bymøbler produseres hovedsaklig i stål og Kebony Clear.

Kebony er et bærekraftig treverk, som er impregnert, holdbart og vedlikeholdsfritt. Kebony-teknologien er en miljøvennlig og patentert trebehandlingsprosess utviklet i Norge. Dette gir et hardt og stabilt treverk. Kebony er både svanemerket og FSC-sertifisert.

Kebony Clear har en kvistfri overflate og er gjennomfarget. Treverket vil gråne over tid, uten at det går utover kvaliteten og holdbarheten.

MATERIALER